Ferrari heeft er geen zin in om de onenigheid met Mercedes verder uit te vechten in de media, na de incidenten tussen de Ferrari- en Mercedes-coureurs in Bakoe.

Het ging onder de safety car mis tussen Hamilton en Vetttel.

Het meest opvallende incident was natuurlijk het voorval tussen Mercedes’ Lewis Hamilton en Ferrari-coureur Sebastian Vettel, die tijdens een safetycarfase overhoop lagen met elkaar. Met name de manier waarop Vettel tegen Hamilton aan stuurde was controversieel.

Vettel kreeg daar een straf van tien tellen voor, maar was het daar totaal niet mee eens, terwijl Hamilton de actie niet toelaatbaar vond, en de straf te mild. Aan het begin van de race raakten hun teamgenoten Valtteri Bottas en Kimi Räikkönen elkaar al bij de start.

“Na wat er gebeurde tussen Bottas en Räikkönen en daarna het voorval tussen Hamilton en Vettel, vroeg ik me wel af of we nou met de Formule 1 op het circuit waren of in het Colosseum”, verwijst Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene in gesprek met Sky Italia naar het klassieke Romeinse amfitheater, vooral bekend van de gladiatorengevechten.

Bottas en Räikkönen raakten elkaar in de tweede bocht.

Als de titelstrijd inderdaad verwordt tot een gladiatorenduel, dan is Ferrari volgens Arrivabene bereid de spreekwoordelijke sandalen aan te doen en zwaarden op te pakken. “Maar dat gezegd hebbende, hebben we als team hard gestreden in Bakoe en dat zullen we in Oostenrijk weer doen.” Zonder te klagen, benadrukt Arrivabene: “Want we praten weinig maar werken hard.”

Ferrari schuwt de media het hele jaar al zo veel mogelijk en Arrivabene wil ook niet reageren op uitspraken zoals van Mercedes-topman Niki Lauda dat de ‘normaal gesproken redelijke Vettel’ gek was geworden in Bakoe, of verder polariseren. “Wij zwijgen liever en concentreren ons op ons werk. Lauda zal vast blijven praten. Prima, er zijn nog twaalf races te gaan en we zien ze in Oostenrijk wel weer.”

Hamilton liet eerder weten niet geïnteresseerd te zijn in een verzoeningsgesprek met Vettel