Lewis Hamilton zegt niet geïnteresseerd te zijn in een verzoeningsgesprek met Sebastian Vettel. Vettel stelde in een interview voor dat hij nog met de Brit wilde gaan zitten om de lucht te klaren, maar Hamilton wijst dit verzoek linea recta af.

Nadat Vettel zondag zijn Ferrari op de Mercedes van Hamilton instuurde tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan zijn de rapen gaar tussen de twee titelkanshebbers. Voor de actie ontving Vettel een 10-seconden stop-and-go penalty. Al eerder gaf de Duitser aan dat hij vond dat Hamilton ook een straf moeten krijgen voor de remactie. Maar Hamilton vond dat onzin te vinden en zegt zelfs dat Vettel zijn straf niet zwaar genoeg was.

Vettel lijkt tot bedaren te zijn gekomen en zegt tegen Autosport dat hij het akkefietje wel wil bijleggen met Hamilton en hij hem deze week zal bellen. Maar de Brit reageert fel door dit gebaar af te wijzen. “Ten eerste heeft hij mijn nummer niet eens”, zegt Hamilton tegen Sky Sports. “Als hij met me wil praten, doen we dat wel op de baan. Ik heb gehoord wat hij na de race heeft gezegd, ik ga niet mijn vinger naar andere wijzen als ik uit een race kom.”

Vettel reageert daarop door Hamilton het niet persoonlijk aan te doen. “Ik heb geen probleem met hem en respecteer de coureur die hij is. Ik denk niet dat het zijn intentie was om mijn auto te beschadigen, want daarmee riskeert hij het ook zijn eigen auto te beschadigen. Nu is nog niet het moment om daarover te praten, het moet eerst even bezinken en dan praten we het bij.”

Maar Hamilton lijkt het na de debrief met zijn engineer nog steeds niet met Vettel eens te zijn. “Ik heb tijd nodig om het te laten bezinken, maar van wat ik op beeld terug heb gezien, was het een respectloze actie.”