Dat Daniil Kvyat een jaar lang bij Ferrari in de simulator heeft gezeten, is van grote waarde voor het team van Toro Rosso, waar de Rus dit jaar een comeback maakt.

Kvyat reed in 2014, 2016 én 2017 voor Toro Rosso (en tussendoor voor Red Bull) alvorens aan het eind van dat laatste jaar zijn zitje te verliezen. Hij nam daarop de wijk naar Ferrari voor een rol als ontwikkelingscoureur. “Daniil heeft daar toen veel tijd in de simulator doorgebracht, en dat is absoluut van toegevoegde waarde voor ons”, zegt Toro Rosso’s nieuwe technisch directeur Jody Egginton daarover tegenover Crash.net.

Lees ook: De curieuze comeback van Daniil Kvyat

Egginton zit tegenwoordig als technisch directeur aan de pitmuur bij Toro Rosso.

Egginton is verder lovend over de feedback die Kvyat geeft, ook door zijn eerdere periode bij Toro Rosso. “Hij kan alles daardoor goed vergelijken en is heel duidelijk over hoe de auto aanvoelt. We waarderen zijn input zeer”, zegt Egginton over de coureur die volgens hem tot op het bot gemotiveerd is nu hij weer echt in de Formule 1 zit.

Door zijn jaar er tussenuit heeft Kvyat verder sowieso een ‘nieuwe blik’ op de sport en nieuwe ervaringen opgedaan, denkt Egginton. “Als een coureur terugkomt na er een tijdje uit te zijn geweest, zie je dat. Daniil heeft door zijn tussenjaar ook tijd gehad om te reflecteren op wat er gebeurd is en zich goed te focussen.”

Lees ook: Verstappen over terugkeer Kvyat: ‘De beste keuze voor Toro Rosso’

Tost en Kvyat, die in het verleden al vaker hebben samengewerkt.

Toro Rosso-teambaas Franz Tost haalt dezelfde redenen als Egginton aan om te stellen dat hij verwacht dat Kvyat zich, na het teleurstellende eerste einde van zijn carrière, in 2019 van zijn beste kant zal laten zien. “Want we weten dat hij enorm getalenteerd is. Dat heeft hij in het verleden wel laten zien. Als de auto het zo goed doet als verwacht, zal hij het goed doen.”

Lees ook: Red Bull-kopstuk Marko: ‘Kvyat meer getalenteerd dan Gasly en Hartley’