De terugkeer van Daniil Kvyat in de Formule 1 is met wat hoongelach ontvangen, maar Max Verstappen heeft de Rus een hart onder de riem gestoken. Volgens de Red Bull-coureur is Kvyat de beste keuze voor het Italiaanse team. “Ik zou niet weten wie er anders in die auto moet zitten.”

Na een jaar als simulatorcoureur bij Ferrari is Kvyat terug in de koningsklasse van de autosport. Hij keert terug bij Toro Rosso, het team waar hij in 2014 zijn Formule 1-debuut maakte. Verstappen kan zich goed vinden in de beslissing van het Red Bull-juniorteam om hem opnieuw aan te stellen. “Ik denk dat hij de beste keuze is voor Toro Rosso”, aldus Verstappen tijdens het Grand Prix-weekend in Rusland.

Kyvat: terug van weggeweest in 2019.

Kvyats verleden met het team kan volgend seizoen weleens een voordeel zijn voor Toro Rosso, denkt Verstappen: “Hij heeft ervaring en hij kent het team, zij kennen hem. Ook volgend jaar, als de auto wat meer Red Bull-onderdelen krijgt, is dat denk ik wel de juiste keuze.”

Wat verder meespeelt is dat Toro Rosso weinig andere opties had: de talentenvijver van Red Bull-junioren staat momenteel droog. Formule 3-coureur Dan Ticktum werd genoemd als kanshebber, maar de jonge Brit heeft nog te weinig superlicentiepunten. Dan blijft er weinig keuze over, waardoor Toro Rosso zijn oog weer heeft laten vallen op Kvyat.

“Ik zou niet weten wie er anders in moet zitten van Red Bull”, vindt ook Verstappen, “omdat ze ook de punten (superlicentiepunten, red.) niet hebben. Daarom is het de juiste keuze. Hij heeft natuurlijk een jaar niet gereden, maar is misschien toch gegroeid ook als coureur zijnde, of meer volwassen. Dat zou wel mooi zijn voor hem.”