Een kapitaalinjectie moet ervoor zorgen dat het Formule 1-team van Ferrari weet terug te keren aan de top. Dat heeft Ferrari-president Luca di Montezemolo verklaard.

Tegenover de Gazzetta dello Sport herhaalt Di Montezemolo dat Ferrari, dat momenteel derde in het kampioenschap staat en al sinds 2008 geen constructeurs- en sinds 2007 geen rijderstitel meer heeft gewonnen – weer aansluiting moet zien te vinden bij haar rivalen.

Om dat te bewerkstelligen, zo stelt Di Montezemolo, is een ‘forse investering in de Formule 1 nodig’. Oftewel, veel geld: “Er is buitengewoon veel toewijding op het financiële vlak nodig om de achterstand op onze rivalen te verkleinen”, verklaart de Italiaan.

Volgens Di Montezemolo, die onlangs nog maar eens verduidelijkte niet tevreden te zijn met de prestaties van de Scuderia, zal de onlangs als teambaas aangestelde Marco Mattiacci de beschikking over de middelen krijgen die nodig zijn om Ferrari terug naar de top te brengen.

Hoewel Di Montezemolo heeft erkend dat de toewijding aan de Formule 1 het ‘een uitdaging maakt’ voor Ferrari om haar (financiële) doelen als autofabrikant te realiseren, boekte het concern in geheel afgelopen jaar een recordwinst van 246 miljoen.