Het Formula One Management (FOM) heeft Ferrari het grootste aandeel van de inkomsten voor de Formule 1-teams toegewezen. De Scuderia strijkt dit seizoen 180 miljoen dollar op, twaalf miljoen minder dan vorig jaar.

Het FOM keert zo’n 68% van de totale inkomsten verkregen uit ticketprijzen, tv-gelden en onder andere sponsordeals, uit aan de deelnemende Formule 1-teams. Dat meldt Autosport. Vanaf april tot en met maart 2018 worden de inkomsten maandelijks verdeeld. Het bedrag dat ieder team toebedeeld krijgt, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de prestaties van afgelopen seizoen, successen uit het verleden en zijn er speciale bonussen voor bepaalde teams.

Verdeling
Het team van Mercedes werd de afgelopen drie jaar kampioen bij de constructeurs, maar strijkt toch minder geld op dan concurrent Ferrari. De Zilverpijplen krijgen negen miljoen dollar minder dan de Scuderia. 

Force India, dat vorig jaar een plekje onder Ferrari eindigde in het constructeurskampioenschap, heeft geen extra bonussen en krijgt ‘slechts’ 72 miljoen dollar. Dat is 108 miljoen dollar minder dan het team uit Maranello. Bovendien eindigde de Indiase renstal vorig jaar boven het team van McLaren, maar dat krijgt weer een zogenaamde constructeursbonus van dertig miljoen, waardoor het totaal voor het Britse team uitkomt op 97 miljoen dollar.

Als al het geld uit de pot eerlijk verdeeld zou worden, zou elk team 94 miljoen dollar krijgen.