Ferrari-directeur Sergio Marchionne heeft de geruchten ontkracht dat Fernando Alonso terug zou keren naar de Scuderia. “We zijn niet geïnteresseerd.”

Fernando Alonso wil weer winnen. De Spanjaard heeft meermaals aangegeven dat hij bij McLaren vertrekt als het team zijn zaken niet op orde krijg. Tot nu toe werpt dat dreigement niet echt zijn vruchten af, want Alonso scoorde dit jaar pas één keer punten, met een negende plek in Bakoe.

Door zijn uitspraken draait de geruchtenmolen op volle toeren, want waar gaan Alonso dan heen? Zelf gaf de Spanjaard al aan dat hij geen gok wil nemen voor 2018. Dit betekent wellicht dat hij naar een betrouwbaar en goed presterend team wil verhuizen: zoals Ferrari, een oude bekende voor Alonso.

Alonso was van 2010 tot 2014 werkzaam als coureur bij Ferrari

Maar zijn voormalige werkgever zegt niet geïnteresseerd te zijn in een terugkeer van Alonso: “Hij mag dan wel het verlangen hebben getoond om terug te keren, maar heeft van ons niet het gewenste antwoord gekregen”, zegt Ferrari-directeur Marchionne. “We hebben geen interesse.”

Toch is het niet uitgesloten dat er wellicht een stoeltje vrij komt bij het Italiaanse team, dat blijkt uit de waarschuwing die Marchionne aan Kimi Raïkkönen af gaf. De Fin reageerde daarop zijn uiterste best te doen voor het team.

Marchionne reageert ook nog op geruchten aangaande een mogelijke toekomstige overstap van Max Verstappen naar Ferrari, en dat de Nederlander een voorcontract zou hebben getekend. “Er is niks getekend met Verstappen.” In algemenere zin zegt Marchionne later dit seizoen meer duidelijkheid te geven over Ferrari’s keuze van coureurs: “Voor het eind van het jaar zullen jullie meer weten.”