*

Ferrari noemt 2021-regels ‘goed beginpunt’ om op voort te borduren

Daan de Geus

Daan de Geus

1 november 2019 12:30

Ferrari noemt 2021-regels ‘goed beginpunt’ om op voort te borduren
FIA

Ferrari heeft geen gebruik gemaakt van haar veelbesproken veto om de regelrevolutie voor 2021 te blokkeren, maar benadrukt wel het nu gepresenteerde reglement als ‘een beginpunt’ te zien.

Lees ook: FIA onthult plannen voor 2021, dit is de nieuwe F1-auto

Dat laat de roemruchte Italiaanse renstal weten in een statement aan onder meer de BBC: “Wat nu middels stemming is goedgekeurd, is een goed beginpunt. We zullen samenwerken om de regels verder te verbeteren.”

Ferrari heeft – ondanks dat het een verklaard criticaster was van de nieuwe regels – dus niet dwarsgelegen, maar lijkt nog wel op aanpassingen aan de nieuwe technische, sportieve en financiële regels te zinnen.

Lees ook: Ferrari en Williams tegen uitstellen van reglementen voor 2021

Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, stelde bij de presentatie van de 2021-regels, donderdag in Austin, al dat er nog tijd en ruimte is voor het ‘verfijnen’ van de regels. “Al zullen ze fundamenteel hetzelfde blijven.”

Een van de grootste pijnpunten volgens Ferrari en de andere topteams, Mercedes en Red Bull, is dat er onder de 2021-regels weinig technische vrijheid is en alle auto’s (ook qua uiterlijk) in grote lijnen hetzelfde zullen zijn.

Nikolas Tombazis, als hoofd van de single-seater-commissie van de FIA leidend bij het opstellen van de nieuwe technische regels, stelde dat er genoeg gebieden zijn waarop de auto’s visueel en technisch kunnen verschillen.

“We hebben het dan over de neus, voorvleugel, luchtinlaat van de motor, sidepods en de achtervleugel. Er zijn aardig wat gebieden waar je nog verschil zal zien qua uiterlijk en performance“, aldus Tombazis.

Lees ook: Räikkönen: ‘De F1 mag best langzamer zijn als de races beter worden’