*

Räikkönen: ‘De F1 mag best langzamer zijn als de races beter worden’

Laurens Stade

Laurens Stade

1 november 2019 10:20

Räikkönen: ‘De F1 mag best langzamer zijn als de races beter worden’
Motorsport Images

Kimi Räikkönen vindt dat de Formule 1 zich moet richten op het verbeteren van het racen in plaats van het verbeteren van ronderecords. De Fin zegt dat het ‘niemand iets kan schelen al zouden we tien seconden langzamer zijn’. Ook Daniel Ricciardo ziet liever spannendere races dan ronderecords.

Gisteren werden de nieuwe regels voor 2021 bekendgemaakt. De FIA gelooft dat met deze nieuwe regels de auto’s gemiddeld zo’n drie seconden langzamer zullen zijn dan de huidige auto’s. Kimi Räikkönen vindt dat als het racen beter wordt, die rondetijden niet meer uitmaken. ”Ik geloof niet dat drie, vier of vijf seconden een verschil maken”, zegt Räikkönen tegen Racefans.net. ”In de kwalificatie ben je natuurlijk snel. Maar in de race ben je nu al zo’n vijf of zes seconden langzamer met alle brandstof aan boord.”

Lees ook: FIA onthult plannen voor 2021, dit is de nieuwe F1-auto

”Het kan niemand iets schelen, al zouden we tien seconden langzamer zijn, zolang de races maar spannend zijn. Elk jaar zijn de rondetijden wat anders”, aldus Räikkönen. Daniel Ricciardo is het met de Fin eens. ”Het maakt mij niet uit. Ik denk dat 2014 een van mijn leukste seizoenen was en die auto’s waren ongeveer acht seconden langzamer dan de huidige auto’s. Ik zie liever goede races dan dat er ronderecords worden verbroken. Als we dat willen doen dan kunnen we net zo goed de rest van onze carrière tijdritten rijden. Ik vind die drie seconden dus wel prima”, aldus Ricciardo.

Foto: Motorsport Images