Ferrari heeft in Maranello het doek getrokken van de SF90. Hiermee wil het de zegereeks van Mercedes gaan doorbreken. Wat vooral opvalt is de aflopende voorvleugel, zoals ook op de Alfa Romeo te zien was. 

 

Het befaamde Italiaanse team gaat op zoek naar de eerste wereldtitel sinds 2008, toen de Scuderia het constructeurskampioenschap won. De laatste rijderstitel stamt uit 2007 met Kimi Räikkönen.  De Fin is er niet meer bij Ferrari, hij werd eind vorig jaar bedankt voor bewezen diensten en vervangen door het jonge talent Charles Leclerc.

Sebastian Vettel wil dit jaar doen waarvoor hij naar Ferrari is gekomen: kampioen worden. Vorig jaar had hij kansen, maar maakte hij te veel fouten om Lewis Hamilton van zijn vijfde wereldtitel af te houden. Met Leclerc naast zich en andere grote concurrenten in aantocht, waaronder Max Verstappen, beseft hij dat de tijd begint te dringen.

“Vorig jaar was een van onze sterkste seizoenen, maar we hebben ons doel niet bereikt”, zegt Ferrari-topman Louis Camilleri. “Dat was een bittere pil. Maar we beginnen dit jaar aan een nieuw hoofdstuk. We zijn dankbaar voor de bijdragen van Kimi Räikkönen en Maurizio Arrivabene, maar ik ben ervan overtuigd dat we onder leiding van Mattia Binotto tot grotere hoogten zullen komen.”

“Sebastian Vettel is nog altijd even toegewijd en gretig om zijn ambities te verwezenlijken en weet dat hij op de volledige steun van het team kan rekenen”, vervolgt Camilleri. “We zijn heel blij dat we Charles Leclerc aan boord hebben. Zijn racekwaliteiten waren overduidelijk vorig jaar en er ligt een geweldige toekomst voor hem in het verschiet.”

Mattia Binotto, die van technisch directeur is gepromoveerd tot teambaas, is trots op zijn renstal. “Het is onze missie om de droom van onze oprichter Enzo Ferrari in ere te houden”, verklaart hij. “In 2018 hebben we weliswaar de titel niet gewonnen, maar we kunnen er wel veel positieve punten uithalen. Daar kunnen we dit jaar op verder bouwen. We zijn nog niet helemaal klaar, maar er is nog genoeg tijd om er in Australië meteen te staan.”