Het contract van Sebastian Vettel loopt eind dit jaar af, maar zoals Ferrari al eerder heeft aangegeven, mag hij zeker blijven. Vettel kan bijtekenen zodra hij er klaar voor is.

“Het is aan hem”, verklaarde Ferrari-directeur Sergio Marchionne afgelopen zondag voor aanvang van de race in Oostenrijk. “Ik heb Sebastian duidelijk gemaakt dat we hem graag bij ons willen houden. Dus wanneer hij zegt dat hij wil blijven, vernieuwen we meteen zijn contract.”

Vettel is op dit moment bezig aan zijn derde jaar bij Ferrari en lijkt dit seizoen voor het eerst sinds zijn vier kampioenschapsjaren met Red Bull weer serieus in de race voor de titel.

Hoewel Vettel de laatste twee races niet het maximale resultaat behaalde, met een vierde plek in Bakoe en een tweede plek in Spielberg, houdt Marchionne vertrouwen. “Het was erg close in Oostenrijk. We staan er gewoon weer en onze Duitse vrienden (Mercedes, red.) weten dat ook.”

Ferrari-teambaas Arrivabene (links) in gesprek met Marchionne

“Bij Mercedes voelen ze onze hete adem in hun nek. We zullen dit kleine gaatje dichten. Ik ben veel gelukkiger dan dat ik de afgelopen jaren was. We zijn goed aan onze taak begonnen en moeten dit volhouden tot het einde van het seizoen.”

Mocht Vettel toch besluiten Ferrari te verlaten dan lijkt Mercedes de enig optie voor de Duitser, maar Mercedes-adviseur Niki Lauda slaat die mogelijkheid gelijk in de wind. “Hij is een Ferrari-coureur. Hij zit met zijn hoofd bij dat team en ze hebben daar genoeg geld”, zegt de Oostenrijker.