Ferrari sluit niet uit dat het dit seizoen nog enkele nieuwe onderdelen uitprobeert die eigenlijk voor de bolide van 2012 bedoeld zijn. Het Italiaanse team denkt de nieuwe bolide zo beter te kunnen maken.

Ferrari kwam zowel dit jaar als vorig seizoen moeizaam uit de startblokken en dat moet in 2012 dus anders. Als oplossing verschijnt Ferrari volgend jaar, naar eigen zeggen, met een ‘agressieve’ auto aan de start: “We hebben ons namelijk gerealiseerd dat we de afgelopen seizoenen te conservatief zijn geweest wat de ontwikkeling van onze bolides betreft en denken dat dit de oplossing is”, zegt Ferrari’s hoofdontwerper Nikolas Tombazis op de website van zijn team.

“Vooral wat de aerodynamica betreft pakken we het totaal anders aan”, verklaart hij verder, waarna hij uitlegt waarom Ferrari al in 2011 met enkele onderdelen voor 2012 kan en wil rijden: “De auto voor 2012 bevindt zich al in een vergevorderd stadium van de ontwikkeling en sommige onderdelen zijn zelfs al in productie. Aangezien we de hoop op de titel voor dit jaar bovendien toch al hebben opgegeven en de regels in 2012 nauwelijks anders zijn, betekent dit alles dat we het ons best kunnen veroorloven om bijvoorbeeld een nieuwe voorvleugel uit te proberen om te zien hoe hij in de praktijk werkt.”

“Op die manier kunnen we er gelijk zoveel mogelijk over leren, terwijl het ons ook tijdens de nog resterende races van dit jaar vooruit kan helpen”, denkt Tombazis, die hoopt dat deze manier van werken en de organisatorische herstructurering van de renstal ervoor zorgen dat Ferrari volgend jaar weer de dienst uitmaakt. “We zijn optimistisch en hebben onszelf ambitieuze doelen gesteld. Ik hoop dan ook dat de resultaten voor zich zullen spreken als we de nieuwe auto volgend jaar presenteren en daarna aan de eerste paar races beginnen.”