Ferrari is toch bereid om Red Bull Racing van motoren te voorzien, al zal het daarbij in geen geval om de meest actuele specifiatie gaan. Dat heeft Ferrari-president Sergio Marchionne verklaard.

Marchionne, tevens de ceo van het overkoepelende Fiat Chrysler Automobiles, deed dat tijdens het Ferrari Finali Mondiali evenement in Mugello. “Het blijft een optie om Red Bull Racing van motoren te voorzien”, zo wordt hij geciteerd door SpeedWeek.

Wat Marchionne echter benadrukt, is dat het ‘geen optie’ is om het voormalige kampioenschapsteam van ‘dezelfde motor te voorzien als waar ons fabrieksteam mee rijdt’. Marchionne laat in het midden hoeveel specificaties hij Red Bull daarbij zou willen laten achterlopen.

2015-motor?
Eerdere gesprekken tussen Red Bull en Ferrari zouden spaak zijn gelopen omdat de Italianen Red Bull enkel 2015-motoren zouden willen geven. Op aandringen van de technische top van de Scuderia, zou Ferrari ook dat aanbod aanvankelijk echter hebben ingetrokken.

Ferrari zet de deur nu ogenschijnlijk dus weer op een kier, middels wat Marchionne ‘een apart programma’ noemt om Red Bull van motoren te voorzien. Volgens Marchionne zal dit bestaan naast het reguliere programma voor Ferrari’s fabrieksteam en al gecontracteerde klanten Haas en Sauber.

Volgens Motorsport.com zit het iets ingewikkelder in elkaar: Ferrari zou geen pasklare motordeal aanbieden, maar een partnerschap voorstellen waarbij het engineers en productiecapaciteit ter beschikking stelt en Red Bull zelf een grote rol speelt in de ontwikkeling van de V6 die het aanvankelijk krijgt.

SpeedWeek, dat eigendom is van Red Bull, noemt het aanbod van Marchionne hoe dan ook gelijk al ‘weinig waard’. “Het is immers duidelijk dat Ferrari wil dat Red Bull telkens minstens één specificatie achterloopt. Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz zal dat niet accepteren“, schrijft de publicatie.

Toro Rosso
Waar Red Bulls motorvraagstuk maar voort blijft slepen, na onder meer een ‘nee’ van Mercedes en McLaren dat een deal met Honda blokkeert, daar wordt inmiddels al geruime tijd gespeculeerd over een akkoord tussen Ferrari en Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso voor 2015-motoren.

Deze deal zou echter niet officieel worden aangekondigd tot ook Red Bull zekerheid heeft. Van Red Bull wordt ook nog altijd gezegd dat het tóch met Renault door kan gaan, zelfs als die deal een onconventionele invulling krijgt. Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz dreigt echter ook nog met stoppen.