De FIA heeft de data bevestigd voor de extra testdagen voor 2014. Naast de gebruikelijke wintertests voor dat het seizoen begint, is er vanaf dit jaar ook tijdens het seizoen ruimte voor de teams om dingen uit te proberen.

Het gaat om vier testmogelijkheden, van elk twee dagen. De eerste is op dinsdag 8 en woensdag 9 april op het Bahrein International Circuit in Sakhir, twee dagen na het raceweekend in Bahrein. Dit recept herhaalt zich: de tweede testmogelijkheid vindt plaats op het circuit van Barcelona, ook vlak na de Grand Prix aldaar. Twee dagen na de Grand Prix van Engeland wordt er getest op Silverstone.

De laatste testdag is twee dagen na de seizoensfinale in Abu Dhabi. Constructeurs drongen aan op een mogelijkheid na het seizoen zodat ze eerder gebruikte motoren opnieuw kunnen gebruiken, in plaats van nieuwe aan te moeten schaffen. Daarnaast biedt het jonge onervaren coureurs de kans om een keer een rondje in een Formule 1-auto te maken. Ook voor Pirelli is zo’n laatste test handig. Op deze manier kan de Italiaanse renstal alvast prototypes van de banden voor 2015 uitproberen.