Vorig jaar was de Grand Prix van Abu Dhabi tegelijkertijd de climax én anticlimax van het seizoen. FIA’s racedirecteur Charlie Whiting denkt dat de race in het oliestaatje dit jaar wél een spektakelstuk wordt.

Sebastian Vettel pakte vorig jaar op het circuit van Yas Marina zijn eerste wereldtitel. Vooraf hadden Fernando Alonso en Mark Webber de beste papieren. Vanwege een vroege stop kwamen zij echter achter de Renault van Vitaly Petrov te rijden. Om daar de rest van de race niet meer voorbij te komen. Inhalen bleek op Yas Marina een utopie te zijn.

Dat zal dit jaar niet meer gebeuren, meent Whiting. “Vorig jaar kreeg de race wat kritiek te verduren omdat inhalen erg lastig bleek te zijn”, aldus de racedirecteur van de FIA. “Er zijn nu twee inhaalzones met twee detectiepunten. Dat zal voor een duidelijk verschil moeten zorgen.”

Whiting is vol lof over het circuit van Abu Dhabi. Maar of dat nu echt met racen te maken heeft? “Iedereen komt hier graag. De faciliteiten zijn van eerste klasse. Alles is tiptop in orde en de timing zorgt voor een mooie overschakeling van de dag naar de nacht. De baancommissarissen zijn fantastisch en alles in de controlekamer voor de race werkt perfect. Ik werk hier graag.”