De Formule 1-kalender voor 2018 is goedgekeurd door de FIA. Er staan voor volgend seizoen 21 Grands Prix op het programma, waaronder een triple header.

Het gaat hierbij wel om een vroege versie van de racekalender. Vaak verandert deze later in het jaar nog. Vast staat in ieder geval dat Maleisië van de kalender verdwijnt, terwijl Frankrijk en Duitsland terugkeren. De race in Frankrijk vormt daarbij samen met de wedstrijden in Oostenrijk en Engeland een triple header, met drie weekends achter elkaar elke zondag een race, een unicum in de Formule 1.

Een aantal races heeft verder een nieuwe plek op de kalender gekregen. De Grand Prix van Azerbeidzjan, nu de achtste ronde van het WK, wordt in 2018 de vierde ronde, met een datum eind april. De race in het Russische Sotsji werd de afgelopen twee keer in het voorjaar gehouden, maar staat nu weer voor het najaar ingeroosterd. Deze vormt, opvallend genoeg ook een back to back met Japan.

Hoewel de nieuwe Formule 1-exploitant Liberty Media verder heeft aangegeven de kalender graag uit te willen breiden, komt het aantal races vooralsnog dus niet voorbij de 21. Het seizoen begint traditiegetrouw in maart in Australië, met de finale eind november in Abu Dhabi.

De Grands Prix van China en Singapore staan verder onder voorbehoud op de kalender. Het contract voor deze beide races moet nog verlengd worden.

Datum Grand Prix Circuit
25 maart Australië Albert Park
8 april
China Shanghai International Circuit
15 april
Bahrein Bahrain International Circuit
29 april Azerbeidzjan Baku City Circuit
13 mei Spanje Circuit de Barcelona-Catalunya
27 mei Monaco Circuit de Monaco
10 juni Canada Circuit Gilles Villeneuve
24 juni Frankrijk Circuit Paul Ricard
1 juli Oostenrijk Red Bull Ring
8 juli Engeland Silverstone
22 juli Duitsland Hockenheim
29 juli Hongarije Hungaroring
26 augustus België Spa-Francorchamps
2 september Italië Monza
16 september Singapore Marina Bay Street Circuit
30 september Rusland Sochi Autodrom
7 oktober Japan Suzuka Circuit
21 oktober Verenigde Staten Circuit of the Americas
28 oktober Mexico Autódromo Hermanos Rodríguez
11 november Brazilië Interlagos
25 november Abu Dhabi Yas Marina Circuit