*

FIA maakt ruimte voor extra race in Europa

Eelco den Boer

Eelco den Boer

5 december 2012 18:09

FIA maakt ruimte voor extra race in Europa
Racepictures

De FIA heeft de kalender voor 2013 gewijzigd. De uitgestelde Grand Prix van New Jersey wordt vervangen door een race op Europese bodem. De exacte locatie is echter nog niet vastgesteld.

Om ruimte te maken voor een vervangende race in Europa, wordt de Grand Prix van Duitsland een week naar voren geschoven. Ook hier is de locatie overigens nog niet zeker. De Nürburgring zou aan de beurt zijn, maar is failliet, waardoor de race mogelijk wordt overgenomen door Hockenheim. De Duitse Grand Prix vindt nu plaats op 7 juli, een week na de Britse Grand Prix. Op 21 juli is het nieuwe evenement ingepland. Dat is een week voor de Hongaarse Grand Prix. 

Grootste kandidaat om deze race te huisvesten is Turkije. De circuitbaas van Istanbul Park liet deze week al doorschemeren hoopvol te zijn de Formule 1 terug te kunnen halen en Bernie Ecclestone heeft bevestigd in gesprek te zijn om de Turkse Grand Prix nieuw leven in te blazen. 

Op de oorspronkelijke kalender was een plek ingeruimd voor een tweede race in de Verenigde Staten op 16 juni. De organisatie van de stratenrace in New Jersey kreeg de plannen echter niet op tijd rond, waardoor dit evenement is uitgesteld tot 2014. 

De herziene kalender is bevestigd door de World Motor Sport Council. Daarnaast werden nog enkele punten goedgekeurd. Teams kunnen zich niet meer beroepen op technische overmacht wanneer er geen brandstofmonster kan worden ingeleverd. Het plan om in de pitstraat alleen op een elektromotor te rijden is uitgesteld tot 2017. DRS mag ook in de trainingen alleen nog in de aangewezen zones worden gebruikt. En er mag voortaan nog maar twee keer per seizoen een uitzondering worden gemaakt op de avondklok voor F1-personeel. 

Lees meer over

2013 Fia Kalender