De FIA heeft alle constructeurs opgeroepen voor een topoverleg over de reglementen. Dat bericht Autosport. De top wordt op 22 januari gehouden in het Zwitserse Genève.

De teams hebben volgens Autosport te horen gekregen dat de FIA met de constructeurs wil praten over de toekomst van de sport. Dit zou dan voornamelijk gaan over het budgetplafond – en de invulling ervan – dat de bond in 2015 in wil voeren en het verder terugbrengen van de kosten in het algemeen.

Voor de sportieve toekomst van de Formule 1 lijkt minder ruimte voor discussie te zijn. Zo is de kans klein dat er bijvoorbeeld wordt gesproken over de toekenning van dubbele punten in de slotrace in Abu Dhabi, waar de afgelopen tijd veel kritiek op is geleverd. Zo noemde Ferrari-teambaas Luca di Montezemolo de regel te kunstmatig en vond Sebastian Vettel de regel discriminerend voor de teams die het hele jaar door de zaken goed voor elkaar hebben.

Eric Boullier, teambaas van Lotus denkt echter niet dat tijdens het overleg het onderwerp wordt aangesneden: “Het is waar dat de regel een beetje een verandering van filosofie is, het geeft heel veel waarde aan de laatste race en waardeert niet het harde werk van een heel jaar. Maar teams hebben er mee ingestemd, dus het is nu definitief. Ik ben er zelf niet heel negatief over, dit zou voordelig kunnen uitpakken voor Lotus.”