De FIA zal aanstaande woensdag het onderzoeksrapport over de fatale crash van Anthoine Hubert presenteren. Het bestuursorgaan zal tijdens de World Motor Sport Council aanbevelingen doen voor nieuwe veiligheidsmaatregelen.

Anthoine Hubert moest tijdens de Formule 2-feature race in België Giuliano Alesi ontwijken, die in de Raidillon spinde. Hubert kwam daarbij tegen de bandenstapel terecht, waarna hij op de geasfalteerde uitloopstrook terecht kwam. Juan Manuel Correa kon de Fransman niet ontwijken en raakte hem op volle snelheid. Hubert bezweek anderhalf uur na de crash aan zijn verwondingen, terwijl Correa zwaar beenletsel opliep. De FIA startte de dag van de crash met het onderzoek, in samenwerking met de Belgische autoriteiten.

FIA-president Jean Todt heeft bevestigd dat het onderzoek inmiddels is afgerond. Het rapport zal komende woensdag gepresenteerd worden tijdens de World Motor Sport Council. Zij zullen daar dan ook aanbevelingen doen voor nieuwe veiligheidsmaatregelen.

‘Ongelukkige crash’
In een interview liet Formule 2-coureur Juan Manuel Correa onlangs weten dat hij meerdere ontmoetingen had met de FIA over de crash. ”Ik heb een aantal ontmoetingen gehad met de FIA en het was duidelijk dat het een zeer ongelukkige crash was”, aldus Correa tegen Mundo Sport. ”Het was een lange kettingreactie waarbij vier of vijf auto’s betrokken raakten. Wat ik heb verteld komt overeen met het rapport van de FIA. Maar het is gebeurd, niets zal veranderen aan het feit dat ik een zwaar jaar voor de boeg heb”, aldus de in Ecuador geboren Amerikaan.

”Toen ik door Eau Rouge reed kwamen er brokstukken van Alesi’s auto onder mijn voorbanden terecht. Hierdoor werd de auto de lucht in getild, kon ik geen kant meer op en raakte ik met de grootste pech de auto van Hubert. Het kostte me een aantal weken om het te accepteren, het was ook lastig te begrijpen met alle pijnstillers in het ziekenhuis. Het kostte mij dus wat tijd, maar ik denk er zo over: niets zal veranderen wat er is gebeurd, dus ik moet er het beste van maken. Natuurlijk voel ik verdriet, Anthoine was een van mijn beste vrienden, maar ik heb het gevoel dat ik moet terugkeren voor mezelf en voor hem”, aldus Correa.

Lees ook: F2-coureur Correa: ‘Kon Hubert niet meer ontwijken door brokstukken onder mijn voorbanden’