Formule 2-coureur Juan Manuel Correa heeft voor het eerst sinds zijn zware crash in Spa-Francorchamps tijdens de F2-feature race, waarbij Anthoine Hubert om het leven kwam, uitleg gegeven over de oorzaak van de crash. Daarnaast gaat hij in op de impact van de crash en hoe het zijn Formule 1-droom beïnvloedt.

Giuliano Alesi verloor de controle over zijn auto in de beroemde bochtencombinatie Eau Rouge-Raidillon. De Fransman spinde en een andere Fransman, Anthoine Hubert, moest hem ontwijken. Hij kwam daarbij in de bandenstapel terecht bovenop de Raidillon. Juan Manuel Correa kon Hubert niet meer ontwijken en raakte de Arden-coureur op volle snelheid in de zijkant. Anderhalf uur na de crash bezweek Hubert aan zijn verwondingen.

”Ik heb een aantal ontmoetingen gehad met de FIA en het was duidelijk dat het een zeer ongelukkige crash was”, aldus Correa tegen Mundo Sport. ”Het was een lange kettingreactie waarbij vier of vijf auto’s betrokken raakten. Wat ik heb verteld komt overeen met het rapport van de FIA. Maar het is gebeurd, niets zal veranderen aan het feit dat ik een zwaar jaar voor de boeg heb”, aldus de in Ecuador geboren Amerikaan.

”Toen ik door Eau Rouge reed kwamen er brokstukken van Alesi’s auto onder mijn voorbanden terecht. Hierdoor werd de auto de lucht in getild, kon ik geen kant meer op en raakte ik met de grootste pech de auto van Hubert. Het kostte me een aantal weken om het te accepteren, het was ook lastig te begrijpen met alle pijnstillers in het ziekenhuis. Het kostte mij dus wat tijd, maar ik denk er zo over: niets zal veranderen wat er is gebeurd, dus ik moet er het beste van maken. Natuurlijk voel ik verdriet, Anthoine was een van mijn beste vrienden, maar ik heb het gevoel dat ik moet terugkeren voor mezelf en voor hem”, aldus Correa.

Lees ook: Formule 2-coureur Correa doorstaat operatie van zeventien uur: ‘Ik ben alles aan het verwerken’

Formule 1-droom
Volgens Correa was de impact van de crash 70G. Bij de crash raakte hij ernstig gewond aan zijn rechterbeen. Hij moest daarvoor een zware operatie ondergaan van zeventien uur en het herstel zal nog minstens een jaar in beslag nemen. ”Het is een ongeluk dat mijn leven heeft veranderd, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Wanneer je een bijna-doodervaring hebt en je wakker wordt, kijk je ineens heel anders naar de wereld. Er waren momenten in het ziekenhuis dat ik er niet zeker van was of ik weer wilde gaan racen. Ik besefte me dat racen niet het allerbelangrijkste is. Het is mijn passie, maar mijn familie en mijn gezondheid zijn belangrijker”, aldus Correa.

Zijn Formule 1-droom geeft hij hoe dan ook niet op. ”Een vriend vroeg mij of een crash ervoor zorgt dat ik mijn dromen opgeef. Ik zei hem dat dat niet zo is, maar dat het je wel doet denken over het risico dat je moet nemen voor die droom. Ik wil doorgaan omdat dit mijn droom is”, sluit Correa af.

Lees ook: F2-coureur Correa laat zich zien op Instagram: ‘Mijn medeleven aan familie Hubert’

Foto: Motorsport Images