*

F2-coureur Correa laat zich zien op Instagram: ‘Mijn medeleven aan familie Hubert’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

9 oktober 2019 11:30

F2-coureur Correa laat zich zien op Instagram: ‘Mijn medeleven aan familie Hubert’
Motorsport Images

”Ik ben terug”, zo begon F2-coureur Juan Manuel Correa zijn eerste filmpje op social media sinds zijn crash in Spa Francorchamps vijf weken geleden. Bovenop Raidillon botste Correa vol op Anthoine Hubert die vlak daarvoor was gecrasht. De Fransman kwam om het leven, Correa liep ernstig beenletsel op en zal zeker tien maanden tot een jaar moeten revalideren, zo vertelde de in Ecuador geboren Amerikaan in een filmpje gisteravond op zijn Instagram .

“Het zijn vijf hele zware weken geweest sinds het ongeluk. Ik heb het nog niet publiekelijk gezegd uiteraard maar ik wil nogmaals mijn medeleven betuigen aan de familie Hubert. Het is een ongelooflijke shock geweest voor iedereen dat zo’n ongeluk is gebeurd. Je denkt eigenlijk nooit dat zoiets je kan overkomen, tot het moment dat het dus wel gebeurt.”

Lees ook: Weblog: Anthoine Hubert: De stilte galmt door de Ardennen

“Er is uiteraard een lange weg van revalideren te gaan en het is nog altijd niet duidelijk of ik überhaupt 100 procent zal herstellen. Ik ben dankbaar dat ik nog leef, dankbaar ook aan de mensen die me hebben bijgestaan de afgelopen weken. Ik ben dankbaar voor mijn familie en alle steun die ik heb gekregen. Zonder hen zou ik het niet gered hebben. Dit heeft alles veranderd, de manier waarop ik tegen alles aankijk, waarop ik naar het leven kijk. Dit zal mijn leven voor altijd veranderen.”

Foto: Motorsport Images

‘Ga al jullie berichten lezen’
”Ik heb zoveel steun gehad aan alle lieve berichten die ik heb gekregen, van mensen die ik niet eens ken. Ik heb ze bijna allemaal gelezen, ik probeer ze te antwoorden zoveel ik kan of in ieder geval een ‘like’ te geven. Ik wil dat jullie weten dat ik ze uiteindelijk allemaal ga lezen, het zijn er duizenden. Het betekent veel voor mij.”

“Het is wat het is nu, ik heb geaccepteerd wat er is gebeurd en ik kan nu alleen maar positief blijven en zo hard mogelijk werken aan een zo goed mogelijk herstel. Het plan is om maandag nog een operatie te ondergaan, dat zal de laatste zijn hier in Londen. Daarna, begin november, zal ik naar Miami reizen om mijn familie weer te zien en echt te beginnen aan mijn revalidatie.”

Lees ook: Formule 2-coureur Correa weer volledig bij bewustzijn, weigert amputatie

”Volgens mijn dokters zal dit 10 maanden tot een jaar in beslag nemen, dan zullen we ook pas weten hoe het er voor staat met mijn rechtervoet. Momenteel heb ik een metalen frame dat voorkomt dat mijn voet beweegt, om het beter te laten genezen. Het frame zal ik zeker 8 maanden moeten houden. We zullen zien wat er dan gebeurt, ik ben positief want er is niet anders wat ik kan doen. Ik kan medelijden met mezelf hebben, depressief zijn of ik kan mijn best doen voor mijn revalidatie.”

 

View this post on Instagram

 

I’m back ❤️

A post shared by Juan Manuel Correa (@juanmanuelcorrea_) on

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Lees meer over

Correa Hubert