Pierre Gasly zegt dat hij zonder zijn goede vriend Anthoine Hubert, die vorig jaar om het leven kwam tijdens de F2-feature race op Spa-Francorchamps, nooit zou hebben bereikt wat hij nu bereikt heeft. Hij heeft ‘duizend herinneringen’ aan de ‘slimme en heel toegewijde’ Hubert.

Het zal een emotioneel weekend worden voor Gasly, die vorig jaar op het circuit in de Ardennen zijn goede vriend Hubert verloor. Tijdens de trackwalk nam de Alpha-Tauri-coureur de tijd om bloemen te leggen op de plek waar Hubert dodelijk verongelukte tijdens de F2-feature race. Hij heeft goede herinneringen aan Hubert, aan wie hij zijn succes deels te danken heeft, geeft hij toe.

Lees ook: Formule 1 houdt minuut stilte ter nagedachtenis van Anthoine Hubert

“We waren rivalen, maar ik weet ook dat ik zonder Anthoine nooit bereikt zou hebben wat ik nu bereikt heb”, erkent Gasly. “Hij zorgde ervoor dat ik mezelf pushte, hij heeft ervoor gezorgd dat ik me zo ontwikkeld heb. Tijdens de trackwalk had ik ‘die’ beelden in mijn gedachten, beelden die ik liever nooit had gezien. Het is een van de gevaren van deze sport, maar het blijft moeilijk om te aanvaarden.”

“Ik heb duizenden herinneringen aan hem”, vervolgt de Fransman. “Sinds we dertien waren zaten we samen op school, we zaten in dezelfde klas, trainden samen, we waren heel de dag samen. Ik heb zoveel verhalen. Als hij 15 keer opdrukte, zou ik 16 keer opdrukken en probeerde hij nadien om het 17 keer te doen. Hij was een heel slimme jongen, heel toegewijd.”

Lees ook: Weblog: Anthoine Hubert: De stilte galmt door de Ardennen

Gasly ontdekte na de Grand Prix van Spanje bij thuiskomst in Frankrijk dat een aantal spullen, waaronder racehelmen en dure horloges, waren gestolen. “Het is niet leuk om te ontdekken dat er mensen in je huis zijn geweest en je spullen hebben gestolen. Spullen uit mijn juniorcarrière, helmen. Het is moeilijk om zulke spullen te verkopen. Voorlopig is er geen nieuws, maar de politie is ermee bezig”, vertelt Gasly.