Formule 2-coureur Juan Manuel Correa heeft een zeventien uur durende beenoperatie doorstaan. De in Ecuador geboren Amerikaan raakte tijdens de Formule 2-feature race in Spa-Francorchamps betrokken bij een zwaar ongeluk, waarbij Anthoine Hubert om het leven kwam. Voor het eerst sinds die crash heeft Correa gereageerd op de afgelopen periode: ”Ik ben alles nog aan het verwerken.”

Afgelopen zondag werd Correa voor het eerst sinds de crash in België, wat dan al bijna een maand geleden is, behandeld aan zijn beenletsel. Hij brak bij de zware crash in Spa-Francorchamps zijn beide benen en liep rugletsel op. Hij kreeg de keuze om zijn rechtervoet te laten amputeren, maar hij weigerde dat en ging voor de operatie. ”Na zeventien uur in de operatiekamer kwam er het hoopvolle nieuws van de doktoren dat de operatie succesvol was”, zegt de familie van Correa in een verklaring. ”Tijdens de procedure moesten de doktoren meer botmateriaal weghalen dan verwacht en moesten ze problemen met de bloedvaten oplossen. Ze stellen dat het hoofddoel van de operatie behaald was.”

Correa blijft in het ziekenhuis in Londen. Daar zal hij binnen twee weken nog eens geopereerd worden. Die operatie is minder complex. ”De doktoren verwachten dat Juan Manuel het ziekenhuis over ongeveer zes weken kan verlaten. Dan begint zijn herstelperiode. Volgend jaar zal draaien om fysieke therapie, revalidatie en corrigerende operaties.  Het doel daarvan is om de volledige controle over zijn rechtervoet en enkel terug te krijgen.”

Lees ook: Formule 2-coureur Correa weer volledig bij bewustzijn, weigert amputatie

‘Bedankt voor de steun’
De 20-jarige Amerikaan heeft voor het eerst sinds zijn zware crash gereageerd op de afgelopen periode. ”De afgelopen paar weken waren extreem zwaar, zwaarder dan ik ooit heb meegemaakt. Zowel mentaal als fysiek. Ik begrijp dat mijn toekomst wat betreft het herstel van mijn benen, en voornamelijk mijn rechterbeen, nog onzeker is. Mijn fysieke revalidatie zal ingewikkeld zijn en lang duren. Ik ben alles wat gebeurd is, en nog steeds gebeurt, aan het verwerken”, aldus Correa.

De afgelopen weken kreeg de Amerikaan veel steunbetuigingen. ”Ik wil iedereen bedanken die mij op welke manier dan ook heeft gesteund. Ik voel me vereerd door de immense hoeveelheid zorgzame berichten die ik ontvangen heb. Heel erg bedankt en jullie aanmoedigingen en positiviteit hebben echt een verschil gemaakt”, sluit Correa af.

Lees ook: Onderzoek FIA naar Formule 2-wagens Hubert en Correa begonnen