De FIA, Federation Internationale de l’Automobile, heeft nieuwe reglementen voorgeschreven aangaande het radioverkeer na de controversie bij de Grand Prix van Engeland.

Vanaf de Grand Prix van Hongarije, die dit weekend verreden zal worden, hebben de teams de vrijheid gekregen om alles mee te delen aan hun coureurs in de pitstraat, wat hiervoor alleen in de garage zo was. Daarnaast hebben ze de regels op het circuit wel verder aangescherpt, waardoor de coureur nu genoodzaakt is om de pits in te rijden om een bepaald probleem op te lossen.

Ook mag de informatie die gegeven wordt vanuit het team alleen maar gaan over het bodywork van de auto en dus niet meer over de mechanische problemen. Als er nu een dreigende situatie zich voor doet, waarin de coureur de eindstreep niet kan halen, moet de desbetreffende coureur naar de pits teruggeroepen worden. Andere berichten over instellingen mogen alleen worden doorgegeven als er bij de FIA aangetoond kan worden dat het niet om prestatieverbetering gaat, maar om probleemcontrole.