Narain Karthikeyan heeft er van genoten om weer voor eigen publiek te rijden op het Buddh International Circuit, ook al verliep zijn dag niet geheel vlekkeloos.

“Het was geweldig om weer eens in mijn thuisland India te rijden”, vertelt de HRT-coureur, die vandaag achtereenvolgend op de 22e en 23e plaats eindigde.

“De eerste sessie ging goed, waarna we in de tweede training wat veranderingen aan de auto maakten om de balans te verbeteren”, vervolgt Karthikeyan.

“Helaas kregen we tijdens VT2 echter net met een hydraulisch probleem te maken op het moment dat we de zachte banden eronder hadden, dus ik kon mijn tijd niet meer verbeteren, maar ik ga ervanuit dat het probleem morgen opgelost zal zijn en we gewoon een goede kwalificatie kunnen hebben”, aldus de plaatselijke held.

In de andere HRT bleef Pedro de la Rosa in VT1 op de laatste plaats steken, maar in de tweede sessie was hij sneller dan zijn teamgenoot en zette hij een 21e tijd neer. “Ik had er vandaag een goed gevoel bij”, zo laat hij optekenen.

“Met name in de middag ging het lekker, want toen kon ik ook lekker veel rondjes rijden. Er is uiteraard nog wel ruimte voor progressie, want we kunnen met name nog wel wat tijd goedmaken als we de balans van de auto weten te verbeteren, maar als we hard doorwerken dan kunnen we het morgen goed doen tijdens de kwalificatie”, besluit ook hij.