Force India is het raceweekend in het thuisland van de renstal goed begonnen. Adrian Sutil sloot de dag als zevende af, kort daarop gevolgd door een als negende geklasseerde Paul di Resta.

In de ochtendtraining ging het ook al prima, dus het geloof in een sterk optreden voor eigen publiek is groot. Teambaas Vijay Mallya voelt zich in ieder geval gesterkt door het goede begin: “Ik heb er geen geheim van gemaakt dat ik dit weekend veel punten hoop te scoren, en we hebben vandaag een goede stap in die richting gezet.”

Volgens Sutil heeft een aerodynamische update daar in grote mate aan bijgedragen. “De auto voelde gelijk een stuk stabieler aan, dus ik denk dat we de upgrade erop kunnen houden voor de race”, zegt hij.

De Duitse coureur deelt verder mede dat beide sessies in zijn ogen prima verlopen zijn en dat het Buddh International Circuit hem goed bevalt: “Het is een uitdagende baan en er liggen volgens mij ook mogelijkheden om in te halen, dus ik ga er van uit dat de race van zondag spannend en interessant wordt.”

Ook Di Resta is wel over het circuit te spreken, al heeft hij de indruk dat hij zijn prestatie op de baan nog niet heeft geoptimaliseerd. “Ik moet nog wat extra snelheid zien te vinden, maar met het werk dat we vandaag hebben verzet, komen we er wel”, is ook hij vol vertrouwen.