Force India gaat er vanuit sterk te zijn in Hongarije, nadat het team in Duitsland goed voor de dag kwam. Teambaas Vijay Mallya heeft er in ieder geval vertrouwen in.

“We hebben in Duitsland – dankzij de zesde plaats van Adrian Sutil – ons beste resultaat van het jaar geboekt”, blikt Mallya terug op afgelopen weekend.

“Dat was een mooie beloning voor iedereen binnen het team. Er is natuurlijk nog wel veel werk te doen en we moeten gefocused blijven, maar ik denk dat dit aantoont dat er een goede basis ligt om ook in Hongarije voor de punten te vechten.”

De Schotse debutant Paul di Resta hoopt dat zijn baas gelijk krijgt: “De Grand Prix van Hongarije is de laatste race voor de zomervakantie, dus het zou prettig zijn om er een mooi resultaat te behalen.”

“Het circuit zelf heeft wel wat weg van een stratencircuit qua lay-out en aantal bochten, terwijl het ook een baan is die fysiek en mentaal uitdagend is”, kijkt hij vooruit.

“Ik heb vorig jaar tijdens de eerste vrije training kennis gemaakt met de Hungaroring. Het is lastig om een circuit van binnen en buiten te leren kennen als je maar een handvol ronden kan doen, maar ik weet hoe de bochten lopen en dat het belangrijk is om een goed ritme te vinden.”

Sutil vult aan: “De Hungaroring is een smal en bochtig circuit, waar maar weinig plekken zijn om in te halen. Het wegdek is er aan het begin van het weekend ook altijd erg glad en stoffig, maar wordt steeds beter naarmate we er meer op rijden. Tijdens de kwalificatie merk je meestal al dat je meer grip krijgt, en als dat inderdaad zo is, is het een erg leuke baan om op te rijden.”