Force India heeft dit weekend maar één punt gescoord en dat geeft de ambitieuze renstal weinig reden tot vreugde, zeker aangezien het de hete adem van Toro Rosso in de nek voelt.

Paul di Resta was degene die het puntje in de wacht sleepte voor Force India. “Het is fijn om een punt te scoren, want daardoor lopen we weer iets uit op het team van Sauber, maar aan het eind van de dag waren we vandaag gewoon niet snel genoeg om de Toro Rosso’s voor te blijzen”, ziet hij zowel min- als pluspunten.

Force India staat momenteel zesde in het WK met een puntentotaal van 49. Sauber volgt kort daarop met een score van 40, terwijl Toro Rosso drie punten achter Sauber staat en het de laatste tijd goed doet, getuige ook de score van acht punten van vandaag.

Di Resta had vandaag nog even de indruk dat hij Toro Rosso-rijder Buemi wel achter zich kon houden, maar zag de Zwitser de negende plaats toch nog van hem afpakken. “Mijn banden waren toen al te erg versleten en ik kon dus niks doen”, verdedigt hij zich. “Misschien hadden we dus iets anders moeten doen qua strategie, al weet ik niet of het had uitgemaakt voor het resultaat.”

Adrian Sutil wist vandaag in de andere Force India dus niet te scoren. Hij eindigde op de altijd zure elfde plaats. “Het was geen gemakkelijke race voor me en ik baal ervan dat ik geen punten heb gescoord”, spreekt hij zijn teleurstelling uit.

“Onze strategie was op zich goed, maar de Toro Rosso’s waren vandaag onze directe rivalen en we waren te langzaam om ze te verslaan”, luidt de duidelijke conclusie van Sutil. “Het is dus evident dat we de laatste drie races van het jaar onze uiterste best moeten gaan doen, want onze concurrenten presteren sterk. Als we de zesde plaats willen vasthouden, moeten we dus punten blijven pakken.”