*

Force India eerste optie voor Sutil en Hülkenberg

Daan de Geus

Daan de Geus

5 september 2011 10:54

Force India eerste optie voor Sutil en Hülkenberg
Formule1

Adrian Sutil en Nico Hülkenberg zijn beide in de race voor een racestoeltje voor 2012 bij Force India. Van ongezonde rivaliteit is echter geen sprake, de Duitser spreken vol respect over elkaar.

Sutil, al jaren een vaste kracht bij Force India, laat in gesprek met Auto Bild weten dat hij een goede band heeft met testrijder Hülkenberg: “We kennen elkaar al sinds we jaren geleden samen deel uitmaakten van de Speed Academy”, verwijst hij naar een Duits opleidingsprogramma voor jonge coureurs. “We hebben toen veel plezier gemaakt.”

De concurrentiestrijd om het stoeltje bij Force India zorgt dan ook niet voor problemen, zo benadrukt Sutil. “Dat is iets zakelijks en staat los van hoe het verder tussen ons gaat.”

Ook Hülkenberg laat weten dat hij vriendschap en rivaliteit kan scheiden: “Ik wil Adrian als coureur natuurlijk graag verslaan, maar we zitten ’s avonds ook vaak gezamelijk aan de eettafel en dan maken we gewoon grappen met elkaar.”

De jongere van de twee Duitsers geeft verder aan dat hij ‘realistische opties heeft’ om in 2012 weer races te rijden en houdt de deur daarnaast ook open voor promotie binnen Force India. “Er zijn ook andere teams die interesse hebben, maar ik voel me hier goed thuis en als Force India me vraagt om voor ze te racen, dan heeft dat mijn voorkeur.”

Volgens land- en teamgenoot Sutil verdient Hülkenberg het absoluut om volgend jaar weer op de grid te staan, al is het natuurlijk nog maar de vraag of hij daar ook nog zo over denkt als Force India besluit hem ten faveure van Hülkenberg aan de kant zetten.

Sutil zelf wil namelijk graag langer bij zijn huidige team blijven, zo verklaart hij: “We zijn op de goede weg en er is geen reden voor mij om van team te wisselen. Ik praat natuurlijk ook met andere renstaleln, maar ik ben een loyaal persoon en Force India is mijn eerste keuze.”

Lees meer over

Force India Sutil