Met de overname van Force India door Lawrence Stroll is de aanname dat zijn zoon Lance binnenkort de overstap van Williams naar het team uit Silverstone maakt. Als gevolg daarvan kan er wel eens een domino-achtige situatie op de rijdersmarkt ontstaan voor de rest van 2018 en 2019. Maar de hoofdrolspelers houden zich vooralsnog op de vlakte.

Dat begint al met Lance Stroll zelf, die met een blik op zijn kleding aangeeft dat er vooralsnog in elk geval niks veranderd is. “Ik heb m’n Williams-shirt immers nog aan”, zegt de zoon van modemiljardair Lawrence Stroll. “Op het moment concentreer ik me dus gewoon op mijn werk voor Williams.”

Voor nu is het volgens de nieuwe Force India – of voluit: Racing Point Force India – teambaas Otmar Szafnauer ook niet gezegd dat er rijderswissels komen. “Op de korte termijn is het plan met dezelfde jongens verder te gaan”, zegt hij over Sergio Pérez en Esteban Ocon. “Voor daarna is het niet onmogelijk dat er dingen veranderen, al zal daar wel veel onderhandelen en papierwerk bij komen kijken.”

Ocon heeft er vertrouwen in dat hij goed terechtkomt, wat er ook bij Force India gebeurt.

Het aanblijven van Pérez bij Force India, ook voor 2019, lijkt zo goed als gegarandeerd. De Mexicaan speelde een rol in het op gang krijgen van de overname en vertelde in Spa dat hij al weet hoe zijn Formule 1-toekomst eruitziet, al wil hij er nog niet over spreken. De plek van teamgenoot Ocon lijkt daarentegen op de tocht te staan. “Maar ik maak me geen zorgen”, verklaart de Fransman.

Volgens de laatste geruchten kan Ocon wel eens een paar deurtjes verderop bij McLaren instappen, wat ten koste kan gaan van Stoffel Vandoorne. Dat zou dan in 2019 kunnen gebeuren, of al in 2018, over een paar races. Ocon, zich op de vlakte houdend: “Mijn management en Mercedes hebben de laatste jaren de juiste beslissingen genomen en ik ga er vanuit dat ze dat weer doen.”

Claire Williams moet mogelijk op korte termijn op zoek naar een nieuwe coureur.

De Mercedes-junior zou natuurlijk ook nog naar Mercedes-klant Williams kunnen, al is ook reserve Robert Kubica daar genoemd. Zeker als het enkel om de rest van dit jaar gaat. Adjunct-teambaas Claire Williams houdt het er maar bij dat ‘alles kan gebeuren in de Formule 1′. “Dat hebben we de laatste weken wel gezien.”

“We moeten maar zien wat de toekomst brengt”, vervolgt ze. “Het is inderdaad wat vreemd dat Lawrence het ene team bezit en Lance voor het andere rijdt, maar zo is de Formule 1: een vreemde wereld.”

Al moet het wel heel gek lopen wil Lance niet op z’n laatst in 2019 naar het team van z’n vader gaan. Stroll junior maakt zich er echter wederom het liefst met een kwinkslag vanaf: “Mijn vader is een aardige man, ik hoop dat ie plek voor me heeft! Maar we moeten maar zien wat hij doet en met me aan wil.”