Force India is niet met de Mexicaanse miljardair Carlos Slim in gesprek over een overname van het team. Dat stelt adjunct-teambaas Robert Fernley.

De afgelopen dagen doken er vooral in de Mexicaanse media berichten op dat Carlos Slim Force India zou willen kopen, of zelfs al gekocht zou hebben, maar daar is volgens Ferney niets van waar.

“Er klopt helemaal niets van die geruchten”, verklaart hij ten overstaan van Motosport.com. “Er zijn geen gesprekken gaande met Carlos Slim wat betreft het overnemen van het team.”

Slim is natuurlijk geen onbekende voor Force India: hij ondersteunt de loopbaan van Force India-coureur Sergio Pérez al jaren en sponsort ook Force India’s testcoureur Alfonso Celis Junior.

Slim doet dat met Escudería Telmex, dat behalve financier ook als een soort opleidingsprogramma fungeert voor jonge Mexicaanse coureurs.

Volgens Fernley wil Slim daarbij met Escudería Telmex ‘de vrijheid’ hebben om te doen wat het beste is voor de betreffende coureurs, in plaats van teams te kopen. “Dat is niet zijn filosofie.”

Formula One World Championship 2016, Round 14, Italian Grand Prix, Monza, Italy, Sunday 4 September 2016 - Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1 VJM09 on the grid.

Het lijkt erop dat Sergio Pérez volgend jaar toch weer bij Force India instapt.

Over de toekomst van Pérez is veel te doen. De Mexicaan werd met Williams en Renault in verband gebracht, mede omdat zijn geldschieters van team zouden willen wisselen.

Volgens de laatste berichten lijkt een langer verblijf bij Force India nu toch de voorkeur genieten van Pérez en zijn sponsoren, die zoals hijzelf heeft aangegeven een belangrijke stem in zijn loopbaan hebben.