*

Force India hoopt er beter op te staan in Bahrein

Daan de Geus

Daan de Geus

28 maart 2018 09:29

Force India hoopt er beter op te staan in Bahrein
Sutton Images

Force India hoopt na een puntloos weekend in Australië beter voor de dag te komen in Bahrein, dankzij een reeks nieuwe updates en beter begrip van de upgrades die het in Melbourne al bracht.

Force India introduceerde tijdens de wintertests een ‘kale’ versie van de VJM11 en bracht vervolgens flink wat updates mee naar Australië. Het openingsweekend van het nieuwe seizoen liep desondanks op een teleurstelling uit voor Force India, met coureurs Sergio Pérez en Esteban Ocon die in de kwalificatie in Q2 bleven steken en er in de race net niet in slaagden punten te scoren, met Pérez op P11.

Force India’s Robert Fernley.

“We waren in Melbourne als puntje bij paaltje komt gewoon niet snel genoeg om in de top tien mee te doen”, erkent adjunct-teambaas Robert Fernley, al stipt hij ook aan dat het team met wat meer geluk alsnog had kunnen scoren. Zo had het pech met de timing van de safetycar en slaagde Pérez er in de slotfase niet in aan de tragere Renault-coureur Carlos Sainz voorbij te komen.

Fernley houdt er hoe dan ook vertrouwen in dat het beter gaat in Bahrein. “We zijn namelijk nog volop bezig met het leren begrijpen van de updates die we naar Australië hadden meegenomen, en er zit ook al meer in de pijplijn voor Bahrein.” Met pas één race achter de rug is er, uiteraard, sowieso nog niks verloren volgens Fernley. “We hebben nog twintig races en nog genoeg kansen onze auto door te ontwikkelen en te laten zien waar we toe in staat zijn.”