De wisselvallige weersomstandigheden tijdens de kwalificatie hadden geen invloed op Force India. Sterker nog: de vijfde tijd van Nico Hülkenberg en de negende van Paul di Resta is het beste kwalificatieresultaat dit seizoen.

Hülkenbergs beste kwalificatie ooit is natuurlijk zijn pole in Brazilië. Maar deze vierde tijd is zijn beste resultaat voor Force India.
“Ik ben enorm blij, want het is altijd fijn om goed te kwalificeren helemaal tijdens je thuisrace. Het was een enerverende sessie, met de meest lastige
omstandigheden. Tijdens Q3 vloog ik zelfs tijdens mijn outlap door aquaplaning van de baan waardoor ik in het grind belande. “Gelukkig kon ik verder, al had ik weinig grip.”

De Duitser hoopt op een goed resultaat in zijn thuisrace. “Als je zo’n goede startpositie hebt, wil je ook hoog eindigen. Ik hoop op een
sterke en goede race. Het zal waarschijnlijk wel droog zijn morgen en er zijn veel snelle auto’s achter me dus we moeten goed nadenken over een juiste strategie.”

Paul di Resta noteerde de negende tijd en verklaarde achteraf dat de regen het niet makkelijk maakte. “Tegen het eind van Q3 maakte
ik me op voor mijn laatste ronde maar verkeer zorgde ervoor dat ik geen geweldige ronde kon neerzetten. Hoe dan ook, we hebben de top tien behaald en daar ben ik blij mee. Hoewel je natuurlijk altijd verder vooraan wil starten. We zijn zeker in een goede positie om punten te scoren en ik ben klaar om te vechten en mezelf een weg naar voren te rijden in de race.”