Nico Hülkenberg en Sergio Pérez konden in de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland in Sotsji het tempo van hun concurrenten niet volgen. De Force India-coureurs kwalificeerden zich als twaalfde en dertiende. Daar zijn ze niet tevreden mee.

“Dit is een lang en uitdagend circuit waar het moeilijk is een goede ronde te rijden”, aldus Hülkenberg. “Meer dan dit zat er niet in. Het is een uitdaging het maximale uit de banden te halen. Als je aanvankelijk pusht, loop je dat aan het einde van je ronde op.” 

“Morgen word ik vijf plaatsen teruggezet. Erg vervelend dat dat uitgerekend hier gebeurt, want het wordt lastig inhalen hier. Hopelijk start ik goed en pak ik dankzij onze goede racesnelheid toch punten. Aan de strategie kunnen we weinig doen omdat de banden nauwelijks slijten. Misschien dat we slim met de brandstof om kunnen gaan.”

Pérez denkt dat een foutje ervoor zorgde dat hij de laatste sessie niet haalde. “Heel jammer dat we de laatste kwalificatie misliepen, want het veld zat hier heel dicht bij elkaar”, vertelt de Mexicaan. “In mijn tweede ronde maakte ik een paar foutjes die enkele tienden kost. Hierdoor liep ik Q3 mis.”

“Als je kijkt naar onze snelheid over een ronde denk ik dat we staan waar we horen. Het wordt een interessante race: inhalen is moeilijk, dus de eerste ronden zijn belangrijk. Het is een lastig circuit en de bandentemperatuur gaat een sleutelrol in de race spelen.”