Force India verwacht vanaf 7 februari met de nieuwe auto te kunnen gaan testen. De verplichte crashtests zijn voor kerst voltooid.

 

Met ingang van 2012 moeten auto’s de botsproeven hebben doorstaan voordat ermee getest mag worden. Doordat er een pauze van twee weken zit tussen de eerste en tweede testsessie, werd verwacht dat diverse teams het voorbeeld van Mercedes zouden volgen en bij de openingstest nog met de auto van 2011 te rijden.

 

De meeste teams doen er echter alles aan om vanaf de eerste gelegenheid met de nieuwe auto aan de slag te kunnen. Zo ook Force India. “We liggen op schema”, zegt technisch directeur Andrew Green. “Dit jaar was het iets zwaarder dan gebruikelijk, omdat de crashtests moeten zijn gedaan voor de tests. Dat vereiste wat extra planning, maar het chassis is in december goedgekeurd.”

 

Green is vooral blij dat de voorbereiding voorspoedig verloopt omdat de auto van 2011 tot het laatste moment moest blijven worden doorontwikkeld om Toro Rosso van zich af te houden. ‘Zij kwamen met Suzuka met een grote update”, zegt Green. “Dat is vrij ongebruikelijk en we wisten niet hoe het zou uitpakken. Dus hebben we ons tot de slotrace volledig op 2011 gericht. Daarna is de focus naar de nieuwe auto verschoven.”