Na een sterk einde van het seizoen 2012 wil Force India meer. Adjunct-teambaas Bob Fernley zegt tegen Autosport teleurgesteld te zijn als ze niet tot de vijf snelste teams behoren.

“Het tweede deel van 2012 was zeer bemoedigend”, zegt Fernley. “En aangezien de regels komend jaar hetzelfde zijn als dit jaar, moeten we op 2012 voortborduren. We hadden een sterke auto, ondanks een stroef begin. Dat is iets wat we moeten verbeteren ten opzichte van de afgelopen twee seizoenen”, aldus een optimistische Fernley.

Afgelopen seizoen finishte het team als zevende in de constructeurstitel, vlak achter Sauber. In de laatste race van het seizoen had Nico Hülkenberg zelfs een kans om te winnen. Echter reed hij tegen Lewis Hamilton aan toen hij hem wilde passeren in de verraderlijke omstandigheden. Hülkenberg eindigde als vierde, het beste resultaat van Force India afgelopen jaar.

Fernley: “Als je kijkt naar de statistieken na de zomerbreak dan waren wij het vijfde beste team. Eigenaar Vijay Mallya verwacht dat we daar in 2013 beginnen. Het is mogelijk als je Mercedes (vijfde bij de constructeurs, red.) afgelopen seizoen zag worstelen. Met Hamilton erbij zijn ze erg gevaarlijk, maar het is mogelijk voor ons om hen te verstoten van de vijfde plek.”