De testdagen in Barcelona hebben voor Force India ‘een boel zwakheden’ aan het licht gebracht. Dat vindt coureur Sergio Pérez na anderhalve week testen met de nieuwe VJM10. 

Hoewel Pérez gisteren nog wel honderd rondjes op de teller had staan, had de Force India coureur ’s ochtends wel last van een remprobleem. Het was volgens de Mexicaan niet de enige tekortkoming. “Het team heeft een boel zwakheden gevonden bij de auto, dat is best zorgelijk. Het is een kwestie van tijd voor we die problemen opgelost hebben, maar ik denk dat het best makkelijk te op te lossen is.”

Upgrades
Pérez weet dat het team hard bezig is om de auto goed voor de dag te laten komen bij de start in Melbourne. “Natuurlijk doen ze hun best om de upgrades voor Australië te krijgen, zeker de upgrades waarmee je die kleine problemen oplost. Maar het heeft gewoon tijd nodig. Hopelijk kunnen we alles voor Melbourne herstellen, zo niet, dan moeten we bij de tweede of derde race weer op een goed niveau zitten.”

2017
Vorig seizoen werd Force India vierde in het constructeurskampioenschap en eindigde Pérez als zevende bij de coureurs, persoonlijke records voor beiden. Het is voor ‘Checo’ nog te vroeg om te oordelen over deze jaargang. “We hebben een lang seizoen voor ons en ik ben erg optimistisch. Maar zoals altijd het gaat er niet om waar we nu in Barcelona staan, maar waar we staan bij de laatste race in Abu Dhabi.”