*

Force India passeert Sauber in kampioenschap

Bouke van den Berg

Bouke van den Berg

11 september 2011 17:13

Force India passeert Sauber in kampioenschap
Formule1

Paul di Resta bracht het weekend in Italië voor Force India tot een goed einde. De Schot finishte op Monza als achtste en passeert daarmee Sergio Pérez in het kampioenschap. Force India haalt op zijn beurt Sauber in.

Di Resta is nu in het klassement de beste debutant. Hij is uiteraard blij om Monza te verlaten met vier punten op zak. “Natuurlijk ben ik dat: het was geen gemakkelijke race”, stelde de Force India-coureur na afloop. “Ik startte niet goed maar dat deden de coureurs om mij heen ook niet. Bij het insturen van de eerste bocht zag ik een Williams in de buurt komen.”

“Ik bleef zo veel mogelijk aan de buitenkant maar moest de chicane wel afsnijden. Vervolgens namen we risico met de bandenstrategie en ik denk dat we daar het maximale uit hebben gehaald. Qua snelheid deden we in ieder geval onder voor andere teams. Super om vier punten te pakken. Hierdoor stijgen we een plaats in het kampioenschap.”

Dat geldt voor hem, maar ook voor Force India dat Sauber inhaalt. Adrian Sutil kon zijn steentje niet bijdragen vanwege een kapotte versnellingsbak. “Ik startte goed maar kon door de drukte niet echt plaatsen goedmaken. Vervolgens schudde Liuzzi de boel op met zijn schuiver. Ik kon geen kant op en moest via de grindbak mijn weg vervolgen. Hier verloor ik veel tijd mee.”

“Ik reed op de harde band en stond er wel aardig voor. Ik had de goede hoop om punten te pakken. Na een paar ronden gaf de stuurbekrachtiging de geest en wist ik dat ik in de problemen was. Ik probeerde terug te schakelen in de derde bocht en dat lukte niet. Daarom moest ik de auto parkeren. Gezien Pauls resultaat konden we vandaag met beide auto’s in de punten eindigen.”