Force India is het eerste team om bekend te maken wanneer het haar auto voor 2013 gaat presenteren. Het team uit Silverstone zal dit namelijk op 1 februari doen.

Force India is daarmee netjes op tijd voor de eerste wintertest, die vanaf 5 februari gehouden gaat worden op het circuit van Jerez in Spanje.

Of de nieuwe auto, die naar alle waarschijnlijkheid als de VJM06 door het leven zal gaan, al door de verplichte crashtests is gekomen, heeft Force India – in tegensteling tot het team van Sauber, dat dit als enige renstal al wel bekend heeft gemaakt – nog niet medegedeeld.

De nieuwe Force India zal net als de laatste vier jaar door een Mercedes-motor worden aangedreven. Wie de auto gaan besturen, is nog niet bekend.

De algemene verwachting is dat Paul di Resta voor het derde seizoen op rij voor het team zal rijden, aangezien de renstal de optie tot contractverlenging in zijn overeenkomst heeft gelicht.

Als mogelijke teamgenoten van de Schot worden Adrian Sutil – die van 2008 tot en met 2011 al voor Force India reed – testrijder Jules Bianchi en Red Bulls reservecoureur Sébastien Buemi het vaakst genoemd. Ook de werkloze Jaime Alguersuari dingt als outsider mogelijk nog mee voor het zitje.