Force India verwacht volgende week in het Amerikaanse Austin weer goed voor de dag te komen en zo een vervolg te geven aan haar recente sterke reeks.

Force India scoorde 53 punten in de laatste vijf races, met de derde plek van Sergio Pérez in Sotsji van vorig weekend als uitschieter. Volgens Pérez’ teamgenoot Nico Hülkenberg zou Force India ook in Amerika echter weer goed moeten kunnen presteren: “Ik verwacht dat we competitief zullen zijn, wat mij de kans zal geven de teleurstelling van mijn slechte weekend in Sotsji weg te spoelen”, verklaart de coureur die daar uitviel nadat hij door een spin in de tweede bocht voor een botsing zorgde en daar zelf het slachtoffer van werd.

Vijay Mallya, eigenaar en teambaas van Force India, ziet ‘reden genoeg om te denken dat we competitief kunnen zijn in Austin’. Hij rekent er daarom ook op dat Force India haar momentum kan behouden en weer een goed resultaat kan behalen.

Voor Sergio Pérez zou dat fijn zijn, want de race in Texas is er waarschijnlijk nog altijd één waar hij op veel steun van de tribunes kan rekenen. “Voor de Grand Prix van Mexico terugkeerde op de kalender, was dit de afgelopen jaren zelfs mijn thuisrace. Het is geweldig om er in de auto te stappen en alle Mexicaanse vlaggen en fans op de tribunes te zien. Dat geeft me echt een enorme boost“, aldus de Mexicaan, wiens echte thuisrace één week na de race in Austin volgt.