Met een dubbele puntenfinish in Abu Dhabi heeft Force India de vierde plek bij de constructeurs behaald, het beste resultaat uit haar bestaan.

Nico Hülkenberg en Sergio Pérez begonnen de finalerace van 2016 als zevende en achtste en daar finishten ze ook. Het puntentotaal van de formatie van Vijay Mallya komt daarmee op 173 punten, waarmee het rivaal Williams (138) ruim heeft verslagen in de strijd om P4 bij de teams.

De race zelf was voor Pérez weinig spannend, zo vertelt hij. “Het was een grotendeels rustige race, al werd het op het eind nog even spannend toen ik Felipe Massa achter me moest houden. Aan het begin van al mijn stints heb ik ondertussen vol lopen pushen om het gat naar Nico voor me te dichten, maar ik eindigde uiteindelijk pal achter hem.”

In het WK eindigt Pérez twee plekken voor de Duitser, op de zevende stek. “Het is een ongelofelijk jaar geweest en ik ben blij dat ik het met een goed resultaat heb afgesloten.”

Voor Hülkenberg was het behalve de laatste race van 2016 ook zijn laatste voor Force India, aangezien hij in 2017 naar Renault overstapt. “Ik vind het geweldig om mijn tijd bij het team met een sterke puntenfinish tot een einde te brengen en het team zo te helpen de vierde plek te veroveren”, zegt hij.

Ook Hülkenbergs race was weinig spannend, vertelt de Duitser. “De eerste bocht was nog wel interessant, omdat ik geraakt werd door Max Verstappen. Dat zorgde voor schade aan de vloer van mijn auto, wat het er niet makkelijker op maakte. Gelukkig waren we echter snel genoeg om de zevende plaats in de race vast te houden. Ik verlaat dit team met veel goede herinneringen.”

Adjunct-teambaas Robert Fernley, verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, is heel trots op het team. “Het voelt fantastisch deze vierde plek te pakken bij de teams. Het is een geweldig jaar geweest. Al ons harde werk heeft zich uitbetaald en we mogen nu het beste jaar uit ons bestaan vieren.”