Force India is erin geslaagd vast te houden aan de zesde plaats in het constructeurskampioenschap. Het team scoorde weliswaar geen punten, maar het verschil bleek voor Sauber desondanks niet te overbruggen.

Paul di Resta neemt weliswaar geen punten mee naar huis uit Brazilië, maar heeft toch plezier gehad. “De lichte regen maakte het tot een lastige race, maar tegelijktertijd werd er veel ingehaald en dat was erg vermakelijk. Ik verloor bij de start direct zes plaatsen en dan begin je zo’n race op achterstand.”

“Onze snelheid was goed en uiteindelijk heb ik de race uitgereden met een tweestopper. Tegen het einde van de race waren mijn harde banden te ver op om Daniel Ricciardo nog uit te dagen en het laatste puntje in de wacht te slepen. Ik denk dat we desondankds tevreden mogen zijn met wat we vandaag en het hele seizoen hebben laten zien. Ik heb de top tien van het kampioenschap niet gehaald, maar ik heb een goed seizoen gedraaid. Ik wil het team bedanken voor al het harde werk en het geweldige avontuur dat we samen hebben meegemaakt.”

Adrian Sutil
Teamgenoot Adrian Sutil erkent na afloop van de race dat punten er niet in zaten. “Ik hoopte er wel op, maar vandaag was het eenvoudigweg niet mogelijk. Het heeft eigenlijk de hele race lang zachtjes geregend, maar ik was er vrij zeker van de baan droog zou blijven. Mijn grootste probleem zat hem dan ook vooral in de bandenslijtage. Ik heb uiteindelijk drie pitstops moeten maken en dan blijven punten buiten bereik.”

“In de laatste ronden dichtte ik het gat naar de mensen voor me, maar er was te weining tijd om ze ook nog eens in te halen. Al met al denk ik dat we dit seizoen hoogte -en dieptepunten hebben gekend. Ik zal me vooral de goede momenten blijven herinneren, zoals bijvoorbeeld het binnenhalen van de zesde plek bij de constructeurs.”