Force India heeft de negentienjarige Alfonso Celis als ‘ontwikkelingsrijder’ vastgelegd. De Mexicaan komt tijdens de test in Abu Dhabi voor het team uit en zal in 2016 zeven vrije trainingen rijden.

Celis heeft officieel de functie van development driver gekregen. Een rol met dubbele betekenis, want hoewel hij op het circuit en in de simulator testwerk zal doen voor het team, gaat Force India de coureur ook actief helpen zichzelf verder te ontwikkelen.

Voor Celis, die momenteel dertiende staat in zijn tweede GP3-seizoen en als zestiende is geëindigd in de Formule Renault 3.5, is dit ‘een enorme eer en geweldige kans’, zo vertelt hij. “In Abu Dhabi voor dit team testen, wordt het hoogtepunt in mijn loopbaan tot nu toe.”

Zoals zoveel jonge coureurs heeft Celis altijd van de Formule 1 gedroomd. Hij wil dan ook het meeste van deze mogelijkheid maken en ‘zoveel mogelijk over de Formule 1 leren van Force India’s engineers en vaste coureurs’.

Namens het team heet teambaas en eigenaar Vijay Mallya de jongeling van harte welkom. “We zullen onze best doen om hem zo goed mogelijk voor te bereiden op de Formule 1. Zowel wat het rijden als het werk buiten de cockpit betreft”, verklaart hij. “Ik denk dat dit een geweldige kans voor Alfonso is om waardevolle testkilometers te krijgen en veel te leren van onze coureurs Sergio Pérez en Nico Hülkenberg.”

Beeld: GP3 Media.