Force India heeft na de aanvaringen tussen Sergio Pérez en Esteban Ocon de coureurs duidelijk gemaakt dat de prestatie van het team voor gaat op hun eigen ambities. Verdere vervolgstappen worden er niet gemaakt door het team. 

De strijd binnen het team van Force India is ontvlamd na de Grand Prix van Canada, waar de twee met elkaar in de clinch lagen. Het uitgangspunt in het team dat er geen teamorders worden gegeven, kwam even in het gedrang. Na goed overleg werd besloten de coureurs voor hun eigen plek te laten racen. Nadat ze in Bakoe weer met elkaar overhoop lagen, heeft Force India de coureurs nog eens gewezen op het teambelang.

Teameigenaar Vijay Mallya reageert bij ESPN op de gebeurtenissen in Bakoe. “Het was ontzettend frustrerend zo hoog in de punten te zitten en ze vervolgens niet te pakken. We hebben daar veel over gepraat sinds Bakoe en onze coureurs eraan herinnert dat het team op de eerste plaats komt.”

Maar onze filosofie over teamorders -die dus niet worden gegeven- blijft hetzelfde. “Bakoe verandert daar niets aan, onze coureurs mogen vrij rijden voor hun plek. Maar het is niet acceptabel dat ze elkaar van de baan rijden. Ik weet zeker dat ze hun lesje wel geleerd hebben, ze zijn volwassen genoeg om te zien dat samenwerken beter is voor het teamresultaat.”

Met de Grand Prix van Oostenrijk in zicht hoopt Mallya weer op goede resultaten. “Het is voor ons weer een kans om te laten zien hoe snel de VJM10 is. We moeten consistent punten blijven scoren om onze vierde plek in het kampioenschap vast te houden. Er is geen ruimte voor egocentrische acties, we moeten blijven pushen en het maximale uit iedere race halen.”