*

Force India verlaat Oostenrijk in mineurstemming

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

3 juli 2016 18:01

Force India verlaat Oostenrijk in mineurstemming
Racepictures

Het had zo mooi kunnen worden met Nico Hülkenberg vanaf P2, maar de race draaide voor de Duitser uit op een sof. Pérez maakte met zijn crash in de laatste ronde de ellende compleet.

Nico Hülkenberg ging direct bij de start al in de achteruit. Hij verloor twee plaatsen aan Button en Räikkönen. Maar ook daarna liep het niet lekker voor de Force India-coureur. Problemen met de banden lagen daar volgens de Duitser aan ten grondslag.

“De auto gleed alle kanten op en een nieuw setje gingen onder mijn auto hooguit vier ronden mee. Dat bepaalde voor het grootste deel mijn race. De balans was gewoon niet goed. In het tweede deel van race merkte ik bovendien wat vibraties op in de auto en de remmen begonnen het te begeven, dus we besloten te race te staken.”

“We moeten nu uitzoeken waarom deze race is verlopen zoals hij is verlopen en dan heel snel de aandacht verleggen naar de Grand Prix van Engeland van volgende week.”

Pérez
Ook Sergio Pérez zag de finish in Spielberg niet. De Mexicaan begroef zijn bolide in de slotronde in de bandenstapels: “Ik had geen remmen meer over”, legt Pérez uit. “Ik ging rechtdoor en beschadigde de voorkant van de auto, maar ik ben zelf in ieder geval in orde.”

“Het is ontzettend jammer dat we op deze manier punten mislopen. Ik denk dat we die namelijk echt verdienden. Helaas hadden we zowel gisteren als vandaag veel pech, terwijl de snelheid echt in de auto zat. De race verliep ook echt goed en de punten leken zeker, maar helaas.”