Force India vliegt deze week naar Canada om daar zijn honderdste Grand Prix te rijden. Het Indiase team hoopt dit jubileum met een klinkend resultaat te vieren.

Adrian Sutil stond ruim vijf jaar geleden aan de wieg van het project van Force India-teambaas Vijay Mallya. Afgezien van dat ene jaar in 2012, is hij al die tijd aan het team verbonden geweest als racecoureur. Hij viert het feestje mee op een van zijn favoriete circuits.

“De stad Montreal is echt geweldig. Het circuit hier is even ongewoon als interessant. De races kunnen hier erg lang duren en er zijn tal van scenario’s denkbaar. Hoe fijn ik het echter ook vind om hier te rijden, om een of andere reden heb ik hier nog nooit echt goed gepresteerd. Daar wil ik komend weekend toch wel verandering in brengen”, aldus Adrian Sutil.

Paul di Resta

Paul di Resta is inmiddels ook een vaste waarde geworden binnen het team dat ooit ontstond uit het Spyker Formule 1-team. De Brit spreek van een goed en constant seizoen en ziet ook geen reden waarom ze die succesreeks op het circuit Gilles Villeneuve niet voort kunnen zetten.

“We zijn dit seizoen tijdens elk raceweekend snel geweest. Dat is een verdienste van het team en we verwachten dat we ook hier in Canada ons gebruikelijke niveau moeten kunnen halen. We zijn altijd snel geweest op dit circuit, dus ik hoop dat we ons gedurende het weekend naar voren kunnen knokken. Het zou in ieder geval een mooi resultaat zijn voor het team dat in honderd Grand Prix’ al zo gegroeid is.”

Vijay Mallya

Teambaas Vijay Mallya loopt na 99 Grand Prix-starts over van trots. “We zijn ooit heel bescheiden begonnen. Destijds vonden we het al heel wat als we Q2 haalden en van punten konden we toen alleen maar dromen. Dat we nu na zes races al 44 wk-punten hebben gescoord, geeft aan dat we enorme sprongen hebben gemaakt en dat werkt onzettend motiverend binnen het team.