Force India sloot 2015 sterk af en wil zo doorgaan in 2016. Voor de openingsrace in Australië zet het dan ook gelijk in op een dubbele puntenfinish.

Daar maakt teambaas Vijay Mallya geen geheim van in zijn vooruitblik op het raceweekend in Melbourne: “Het is een race die wel eens verrassend wil uitpakken, maar ik zou graag zien dat wij gelijk in de punten eindigen en de lijn van vorig jaar doortrekken. We willen ons vanaf dit eerste weekend bij de eerste tien kwalificeren en daar ook eindigen.”

Coureur Sergio Pérez is ‘een fan van stratencircuits’ zoals het Albert Park Circuit en denkt dat de doelstelling van Mallya te halen moet zijn. “Je weet na de wintertests nooit precies waar je staat, dus ik wil niet te zeer op de zaken vooruitlopen, maar als team mogen we gelukkig zijn met hoe de tests zijn gegaan. De auto is betrouwbaar en een stap vooruit vergeleken met die van 2015. Ik denk dan ook dat punten haalbaar zijn in Melbourne.”

Voor teamgenoot Nico Hülkenberg was de Grand Prix van Australië een race waarin hij jaren niet wist te scoren. “Maar in 2014 en 2015 lukte het, dus ik heb de vloek denk ik verbroken”, grapt hij. Net als Mallya stipt ook The Hulk aan dat de race in Melbourne wel eens ‘voor verrassingen kan zorgen’. “Alles is er mogelijk, maar dat betekent voor ons gewoon dat we moeten zorgen dat we de kansen die zich voordoen kunnen verzilveren”, benadrukt hij.