Na twee races met beide auto’s in de punten te zijn gefinisht, komt Force India met vertrouwen naar Bahrein voor de derde Grand Prix van het jaar. “We kennen een solide start van het seizoen.”

Dat meent eigenaar en teambaas Vijay Mallya, die trots is op hoe zijn team aan het jaar is begonnen, maar ook verwacht dat de ontwikkelingsrace in Bahrein wel eens in een stroomversnelling kan raken. “We brengen dan ook wat extra performance in Bahrein”, maakt hij duidelijk dat Force India aan de VJM10 blijft werken. “Hopelijk kunnen we zodoende een stap zetten”, zegt de teambaas die denkt dat zijn renstal weer om de punten mee kan doen.

Sergio Pérez, die acht van de tien punten van Force India op zijn naam heeft staan, denkt dat het team uit Silverstone blij mag zijn met de manier waarop het aan het seizoen is begonnen. “Acht punten uit twee races is een goede prestatie en laat zien dat we als team goed werk doen”, zegt hij over zijn kant van de garage. “Ik denk dat er zondag in China een beter resultaat in had gezeten, maar gezien hoe lastig die race was, mogen we niet klagen.”

Het Bahrain International Circuit is daarbij een baan die Pérez goed bevalt. Zo finishte hij er in 2014 op het podium voor Force India. Teamgenoot Esteban Ocon reed nog niet eerder in Bahrein in de Formule 1, maar in 2015 wel in de GP3. “Ik bewaar daar goede herinneringen aan”, zegt de coureur die toen twee podiumplekken behaalde.

In 2017 is het voor Ocon vooralsnog bij twee tiende plekken gebleven. “Ik voel me goed nadat ik in China weer een punt heb gescoord”, vervolgt de Fransman, voor wie dat pas zijn tweede in de Formule 1 was. Ook Ocon denkt dat er meer in had gezeten, maar met het vizier op Bahrein gericht mikt hij op een derde finish in de punten. “Het is belangrijk in het begin van het jaar te scoren als er kansen zijn en dat is dus ook voor komend weekend het doel.”