*

Force India wil weer met beide auto’s scoren

Daan de Geus

Daan de Geus

7 september 2011 10:40

Force India wil weer met beide auto’s scoren
Formule1

Force India komt naar Monza met de intentie om met beide auto’s in de punten te finishen. Het team weet dat de strijd in het middenveld fel is, maar heeft vertrouwen in de eigen mogelijkheden.

Force India is de laatste races prima bezig, getuige het feit dat Adrian Sutil en Paul di Resta in de laatste drie Grands Prix in totaal twintig punten hebben gescoord, waardoor het team nu op een score van 32 staat en daarmee de zevende plek in het WK bezet.

Teameigenaar Vijay Mallya heeft die opgaande trend eveneens waargenomen. Het stemt hem uiteraard zeer tevreden, want het brengt zijn team dichter bij het doel voor dit seizoen: “De zesde plaats bij de constructeurs is nu weer een stapje dichterbij”, beaamt hij. “Ons seizoen begint nu echt lekker op gang te komen, terwijl de goede vorm van de laatste races bewijst dat we als team prima bezig zijn.”

“Ons doel voor Monza is dan ook om met beide auto’s in de punten te eindigen”, vervolgt Mallya, die tevens de teambaas van zijn eigen renstal is en zijn team dit jaar alleen maar tijdens de seizoensopener in Australië met twee auto’s in de toptien zag finishen.

Volgens Mallya is zijn doelstelling voor de Italiaanse Grand Prix overigens absoluut haalbaar: “Onze auto, de VJM04, was voor de vorige wedstrijd in Spa met weinig downforce afgesteld en hij deed het daar goed, hetgeen een mooi voorteken is voor Monza, aangezien we daar met nog minder downforce rijden.”

Ook Sutil gaat ervanuit dat hij komend weekend een goed resultaat kan boeken: “De VJM04 is snel en doet het eigenlijk op elke type circuit prima. Dit blijkt ook wel als je naar de resultaten kijkt, want zowel op de Hungaroring als in Spa eindigde er een Force India als zevende, en dat zijn toch zeer verschillende banen.”

“Ik verwacht het dan ook goed te doen in Monza. Dat komt ook omdat ik het een leuk circuit vind en er goede herinneringen aan bewaar. Twee jaar geleden kwalificeerde ik me er namelijk op de eerste rij, waarna ik in de race als vierde over de streep kwam en zo mijn beste resultaat tot op heden behaalde.”

Voor teamgenoot Di Resta wordt het de eerste keer dat hij écht aan de slag mag op Monza. “Ik heb hier vorig jaar wel een vrijetraining afgewerkt, maar nog nooit geracet”, erkent hij.

“De kennismaking met Monza is me vorig jaar echter goed bevallen. Het is een snelle baan. Je moet je rijstijl aanpassen aan de lage downforce van de auto, maar toch ook agressief zijn.”

Ondanks zijn gebrek aan race-ervaring op het circuit is ook Di Resta vol vertrouwen voor komend weekend. “Force India was hier in het verleden altijd snel en ik denk dat deze baan ook nu nog goed bij ons past. Natuurlijk wordt de strijd in het middenveld weer fel, maar ik denk wel dat we wat punten aan deze race kunnen overhouden.”