Force India is op zoek naar een reservecoureur en hoopt binnenkort iemand te strikken. Wie in ieder geval oren heeft naar een functie is Nick Yelloly, die dinsdag zijn testdebuut voor het team maakte.

Force India’s adjunct-teambaas Robert Fernley vertelt aan Reuters dat hij op zoek is naar een reserverijder, zodat het team iemand achter de hand heeft als er een keer iets aan de hand is met vaste coureurs Nico Hülkenberg of Sergio Pérez. “We zijn aan het rondkijken en zullen ergens gedurende het Europese deel van het seizoen iemand vastleggen”, meldt Fernley.

Fernley verwacht niet veel moeite te hebben om iemand te vinden: “Want we hebben onze reserves de laatste jaren altijd een substantiële bijdrage aan het team laten leveren”, kaart hij aan, verwijzend naar hoe (test-) en reservecoureurs als Paul di Resta en Nico Hülkenberg in het verleden eerst vrije trainingen afwerkten en daarna promotie maakten naar een racezitje bij de formatie uit Silverstone.

Niet elke voormalige reserve van het team kon later op een Force India-racezitje rekenen, maar ook Jules Bianchi – die later alsnog een zitje kreeg bij Marussia – James Calado en Daniel Juncadella konden er de afgelopen jaren als test- en/of reservecoureur op rekenen enkele vrijdagtrainingen af te werken voor het team. En dat terwijl er tegenwoordig genoeg teams zijn die hun reserves alleen maar laten toekijken.

Yelloly
Nick Yelloly, de Brit die dinsdag tijdens de eerste tussentijdse testdag in Barcelona voor Force India in actie kwam en daarbij 109 ronden en een zesde tijd reed, vertelt aan Autosport dat hij wel oren heeft naar de rol van reserve bij Force India: “Ik hoop dat ik genoeg heb laten zien zodat het team me nog een keer een belletje geeft.”

“Dat ik de kans heb gekregen om na mijn eerdere simulatorwerk voor Force India ook in de praktijk mijn bijdrage aan het team te leveren en mijn eerste Formule 1-kilometers te maken, was echt fantastisch. Ik zou deze werkzaamheden graag verder uitbouwen in de toekomst”, aldus de coureur die vandaag in ieder geval niet gelijk weer in actie komt voor Force India, dat op voorspraak van motorleverancier Mercedes Esteban Ocon laat testen. Voor later in het jaar is verder afgesproken dat Pascal Wehrlein – een andere Mercedes-protegé – nog een aantal keer met de VJM08 test.

Een volledig verslag van de twee testdagen in Barcelona lees je vanavond op Formule1.nl.